Χαλβάς κουταλάτος με μέλι!!

Χαλβάς κουταλάτος με μέλι!!

22 Μαρτίου, 2021 0 Απο Sparto Life

Ο χαλβάς από αλεύρι με σιρόπι ,πασπαλισμένος με ζάχαρη και κανέλα ήταν το γλυκό που δεν έλειπε από το σπίτι της γιαγιάς μας!!!

Γλυκό που συνόδευε πάντα τον καφέ της Κυριακής δίπλα στο τζάκι αλλά και επίσημα γεύματα που μαζεύονταν όλη η οικογένεια στο χωριό!!

Ήταν το γλυκό που σε λιγότερο από μισή ώρα ήταν έτοιμο να το γευτείς και η γεύση του δύσκολα να την λησμονήσεις !!

Ένα γλυκό που με την απλότητά του θα σας εκπλήξει αν δεν το έχετε δοκιμάσει και είναι ευκαιρία τώρα που διανύουμε την νηστεία της Σαρακοστής να τολμήσετε να το φτιάξετε.

Υλικά:
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 ποτήρια του νερού αλεύρι
450γρ Βιολογικό Μέλι Θυμαρίσιο The Honey Hive
3 ποτήρια νερό
Ξυλάκι κανέλας
Κανέλα τριμμένη και ζάχαρη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:


Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, με το νερό το μέλι και το ξύλο κανέλας. Όταν πάρει βράση, το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μία άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταίνεται. Όταν έχει αρχίσει να καίει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, καλά και συνεχόμενα γιατί αλλιώς θα καεί το αλεύρι και θα χαλάσει την γεύση του χαλβά μας. Μόλις το αλεύρι πάρει ένα καστανό χρώμα ρίχνουμε ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ το σιρόπι μας(υπάρχει κίνδυνος εγκαύματος λόγω υψηλών θερμοκρασιών) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Θα πρέπει να γίνει σαν ζυμάρι ώστε να μπορεί να στέκεται. Τον βγάζουμε από την κατσαρόλα με την βοήθεια ενός κουταλιού και φτιάχνουμε μικρές “κουταλίτσες” . Γαρνίρουμε με κανέλα τριμμένη και ζάχαρη.

Tip: Δοκιμάστε να γαρνίρετε και με σκόνη σοκολάτα!!!