Ρεβανί ή Ραβανί με μέλι !!!

Ρεβανί ή Ραβανί με μέλι !!!

26 Μαρτίου, 2021 1 Απο Sparto Life

Η ρεβανί (ραβανί) είναι ένα νηστίσιμο γλυκό που το φτιάχνουν ακόμα στα χωριά του Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας !!!

Είναι το γιορτινό γλυκό για τους γάμους αλλά και συνοδεύει και πένθιμα γεγονότα όπως τα μνημόσυνα!!

Παρακάτω θα βρείτε τη συνταγή για τον πιο νόστιμο και ταυτόχρονα υγιεινό ραβανί που έχετε δοκιμάσει ποτέ!!

Το χρώμα του δεν είναι το κλασσικό ξανθό του ρεβανί με τη ζάχαρη αλλά το σκούρο “κεχριμπαρένιο” του χρώμα οφείλεται στην προσθήκη μελιού και μάλιστα βιολογικού της Οικογένειας Χαλιμούρδα The Honey Hive ( τους ευχαριστούμε για την παραχώρηση της συνταγής και των μυστικών της)!!

Υλικά

1 κιλό Αλεύρι

2 1/2 ποτήρια του νερού νερό

1kg Μέλι The Ηοney hive (προτίμησε ένα μέλι Αρωματικό όπως το θυμάρι ή το Ανθέων)

2 ποτήρια του νερού Λάδι φρέσκο

Μερικές σταγόνες λεμόνι

Σουσάμι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό να βράσει.

Στη συνέχεια βάζουμε το μέλι και  μόλις διαλυθεί το μέλι στο νερό ρίχνουμε το λάδι.

 Έπειτα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και  ρίχνουμε το λεμόνι. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλάει το μίγμα από την κατσαρόλα.

 Σε ένα μέτριας διαμέτρου ταψί ρίχνουμε το σουσάμι και μετά απλώνουμε το μείγμα. Το πασπαλίζουμε με σουσάμι και μετά το κόβουμε σε κομμάτια ρόμβου και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα.

Extra tip: Τοποθετούμε ένα καβουρδισμένο αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι.

Καλή απόλαυση!!

 Σίγουρη επιτυχία!!